[Etusivu]
9 - Kalmantuoja
(Deathwalker)
< < <
> > >

Jaksolista

Sunnuntai 19.10.1997, klo 22.15
[Kuva]

Kirjoittanut Lawrence G. DiTillio
Ohjannut Bruce Seth Green
Tuotantonumero 113
Ensiesitys 20.4.1994 (US)

Dilgar-invaasion yksi julmimmista sotarikollisista kohisuttaa asemaa. Talia Winters saa Koshilta omituisen toimeksiannon.
Vierailijoina:
Sarah Douglas, Robin Curtis, Cosie Costa, Aki Aleong
Deathwalker

Understanding is a three-edged sword.
Arvostelu

   P5 Rating:   7.97 (sijoitus: 70/114)
   GEOS Rating: 7.52 (sijoitus: 96/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VV
C VV½
Deathwalker ei ole mitenkään järisyttävän hyvä jakso, vaikka itse tarina onkin aivan kelpo draamaa muutamalla mukavalla käänteellä. Päätarinaa sopivasti väljentävä kakkosjuoni sen sijaan onkin varsinaista herkkua, varsinkin Koshin ystäville. Mutta kuten niin usein Babylon 5:ssä, vähän tavanomaisempikin jakso päätetään varsin tyylikkäästi.
R V½
DW on pieni tunnelmapala, jonka toinen juoni on kiitettävän kiero. Pahimpia miinuksia tälle jaksolle antaa sen perusidean tuttuus, joka on sama kuin melkein kaikissa ykköskauden jaksoissa. Kokonaisvaikutelman puolista minusta tämä kuuluu ykköskauden parempaa puoliskoon, ja on hyvin nautittava kokemus. Sitäpaitsi, tässä jaksossa nähdään taas vähän onnenkeksiä.
T VV½
Deathwalker lukeutuu ykköskauden keskitason jaksoihin. Onhan se katsottavaa ja vastaa keskivertoa parempaa Trekkiä, eikä sen uudelleenkatsominenkaan ole vastenmielistä. Mutta sen lievä Trekkimäisyys on ongelma. Tuodaan hassu, uusi asia, sitten siitä on kauhea debuutti ja loppujen lopuksi se ei merkitse paljon pätkääkään. Saa lievästä filosofoinnista pään. Ainiin, toivottavasti suomentaja ei kämmää eräitä vuorosanoja kovin pahasti ;)
 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli