[Etusivu]
55 - Hyvän ja pahan palvelijat
(Ceremonies of Light and Dark)
< < <
> > >

Jaksolista

Sunnuntai 29.11.1998, klo 23.35
[Kuva]

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut John C. Flinn, III
Tuotantonumero 311
Ensiesitys 8.4.1996 (US)

Nightwatchilla on edelleen kannattajia Babylon 5:llä...
Vierailijoina:
William Forward, Don Stroud, Paul Perri, Kim Strauss
Ceremonies of Light and Dark

You can get more with a kind word and a two-by-four than you can with just a kind word.
Arvostelu

   P5 Rating:   8.03 (sijoitus: 68/114)
   GEOS Rating: 7.97 (sijoitus: 73/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVV
C VVV½
Ja jälleen on aika siivota edellisten jaksojen aiheuttamaa sotkua. Ihan kohtuujakso, mutta ehdottomasti suurin rasite on olla heti Severed Dreamsin jälkeen. Lähes mikä tahansa saattaisi tuntua vähän vaisulta tällä paikalla... Hauskana yksityiskohtana Harlan Ellison tekee pienoisen cameon lähestulkoon itsenään ;-)
R VV
CoLaD on hieman viimein hieman erilainen jakso, joka valottaa hieman B5:n tilannetta Severed Dreamsin jälkeen. Mutta vertailu äskeisen Trilogian kanssa ei toimi kovin hyvin, sillä CoLaD on vaatimaton esitys edellisten rinnalla.

Mutta ei se ole syynä etten tästä erityisemmin pidä, vaan jakso ei muuten toimi oikein hyvin kokonaisuutena. Näyttelijöissä on ikäviä stereotyyppejä, juoni on ei oikein pidä hyppysissään, ja muutenkin tapahtumaköyhyys tekevät jaksosta hieman lattean.

Mutta kyllähän sitä kaikissa jaksoissa jotain uutta esiin tulee...

T VVV
"Mitä nyt?" on varmasti monen mielessä Severed Dreamsin jälkeen. Tämä käy erinomaisena esimerkkinä siitä, että sarjassa toisinaan tapahtuu rankkojakin muutoksia, eivätkä ne aina iske sivistyneesti ja hyvätapaisesti loppukaudella kun niitä osaa odottaa.

Ceremonies of Light and Dark on juuri sellainen jakso jota tulee pakostakin tällaisen suuren muutoksen jälkeen: Hiljennetään tahtia ja kaivellaan pikkuisen muitakin juonielementtejä esiin, ja Ceremonies sopii kaavaan kuin nenä naamaan.

Näyttelijöistä ei ole mitään erityisen hienoa tai huonoa sanottavaa, mitä nyt Kim Strauss esiintyy taas, ja pääseepä vielä minbaariksi. Ja Refaakin on tullut vähän ikävä.

 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli