[Etusivu]

Babylon 5 - Vaihtoehtoinen hahmoesittely

Huumoria

DISCLAIMER: Kirjoitettu erittäin väsyneenä :)
Aseman aurinko, kommodori Sheridan

Aseman aurinko, kommodori Sheridan
Aseman aurinko, hillitön hymypoika, kahden ilmeen ihme. Siinä muutamia tapoja kuvailla aseman poikamaista uutta komentajaa. Sheridan on suuri sotasankari, mies joka toi maalle ainoan todellisen voiton maa-minbari sodassa. Rakentamalla ansan johon liittyi mm. 30 kpl kumiankkoja ja 3 ydinkärkeä hän tuhosi minbarien lippualuksen, Mustan Tähteen ja pari sen kaveria. Tietysti minbarit ottivat tästä hieman nokkiinsa eivätkä juurikaan ilahtuneet Sheridanin valinnasta aseman uudeksi komentajaksi. Sheridan on ollut myös naimisissa mutta hänen uhkea vaimonsa Anna Sheridan katosi Z'hadum -planeetalle tehdyllä ryös.. tutkimusretkellä. Itse asiassa koko Icarus-alus ja ihmiset joiden kanssa Anna oli matkalla ryös.. tutkimaan Z'hadumia katosi jäljettömiin, yhtä henkilöä lukuunottamatta. Shadowien kanssa työskentelevä (?) Mr. Morden oli myös samalla aluksella. Tästä syntyykin yksi sarjan keskeisimmistä jännitteistä:
KOSKA SHERIDAN TAPPAA NE SHADOW NILKIT ???!!!

Ex-komentaja, suurlähettiläs Jeffrey Sinclair

Hymypoika Sheridania aseman komentajana edelsi myös puupökkelönä tunnettu komentaja Sinclair. Sinclair on yksi niistä kahdestasadasta ihmisestä, jotka selvisivät hengissä maa-minbari -sodan päättäneestä suurtaistelusta. Huhu kertoo, että Sinclair menetti 24 tuntia elämästään muukalaisten abduktoitua hänet kyseisessä taistelussa. Nykyään hänet on virallisen tiedon mukaan sijoitettu Minbariin suurlähettilääksi, mutta asiassa on taustalla muutakin... Oikeasti hän on Minbarilla sijaitsevassa lepokodissa/parantolassa toipumassa kuvitelmistaan, että hän olisi minbarien pyhä hahmo Valen. Hän on myös tiettävästi tekemisissä Rangers-nimisen AA-kerhon kanssa samaisessa laitoksessa.

Turvallisuuspäällikkö Mr. Garibaldi

Garibaldi ennen raitistumistaan
Mr. Garibaldille Babylon 5 on viimeinen tilaisuus todistaa mihin hän pystyy. Saatuaan potkut kaikista aikaisemmista asemapaikoistaan liiallisen viinanjuonnin ja krapulan aiheuttaman työkyvyttömyyden sekä erinäisten ankkoihin kohdistuneiden perversioiden takia (hän on osoittanut erityistä kiintymystä Repe Sorsaa kohtaan). Hänen ystävänsä, aseman aikaisempi komentaja Jeffrey Sinclair onnistui vielä kerran pelastamaan Garibaldin perseen ja hoitamaan tämän luottamuksellisen asemaan: Garibaldista tuli aseman ylin vessavahti ja näin ollen muitten vessavahtien suoranainen esimies. Tässä hienossa asemassa hänen velvollisuuksiinsa kuuluu vessojen turvallisuudesta ja siisteydestä vastaaminen. Tässä tehtävässä hän onkin onnistunut toistaiseksi erittäin hyvin, vaikka ongelmiakin on esiintynyt. Esimerkiksi drazien kanssa on ollut suuria vaikeuksia vessapaperin värin valinnan suhteen. Lainataksemme Centaurien edesmennyttä hallitsijaa Turhania: "Tieto vessojenne siisteydestä on saavuttanut jopa keisarillisen palatsin Centauri Primellä, ja olenkin iloinen saadessani tänään itse todeta tämän". Kerrotaan hallitsijan myös kuiskanneen aseman komentaja Sheridanille "Katsokaas, kun meillä on hieman tapana sotkea kuudella pilillämme, mutta ainakin Mr. Garibaldilla riittää tekemistä 200-henkisen seurueeni kanssa, hih hih". Hän on myös Sheridanin ystävä ja tämä kunnioittaakin läsnäolollaan Garibaldin mukavuuslaitoksia yleensä aivan päivittäin, joskus jopa useampia kertoja.

Komentaja-siivooja Susan Ivanova

Ivanova pitää huolta asemalle saapuvien vierailijoitten aluksista. Hän luuttuaa lattiat, putsaa ilmalukot, tyhjentää roskikset, kiillottaa ikkunat, vaihtaa öljyt, hapet ja uraanit ym. avaruusaluksissa tarvittavat aineet. Hänen vastuullaan on siis että asemalle saapuvat alukset lähtevät sieltä moitteettomassa kunnossa. Joskus hän pitää myös henkilökohtaisesti huolta aluksien miehistöstäkin, varsinkin Lumatien huhutaan nauttivan hänen hellästä huolenpidostaan.Hän on työlleen omistaunut, erittäin tarkka uranainen jota pelätään myös aseman komennossa. Jos Ivanova suuttuu, on turha odottaa puhtaita nenäliinoja ja käsipyyhkeitä pitkään aikaan. Ivanova vihaa telepaatteja koska nämä kiusasivat häntä pienenä koulussa. Hän on myös erittäin kiitollinen Sheridanille tämän järjestämästä ylennyksestä: ennen nykyistä asemaansa Ivanova toimi pak'ma'roitten WC-osaston siivousvastaavana.

Puoskari Stephen Franklin

Tohtori Franklin on Babylon 5:n 'sairaanhuollon' johtaja, jonka tehtävänä on pitää huolta sairaista ja haavoittuneista. Näin myös tehdäänkin - vähemmän vakavat tapaukset hoidetaan nopeasti ja tehokkaasti kuntoon. Jos vähemmän vakava tapaus ei pian parane, se muuttuu vakavaksi tapaukseksi. Nämä tapaukset hoidetaan myöskin tehokkaasti kuntoon, jossa hoitoa ei enää tarvita - yleensä 'spacettamalla' potilaat lähimmän ilmalukon kautta. Kukaan potilaista ei ole tähän mennessä palannut valittamaan hoidosta joten Tohtori Franklin nauttii suurta arvonantoa tehokkuutensa takia. Nuorempana hänellä oli tapana liftata avaruusaluksien kyydissä 'lääketieteellistä hoitoa vastaan', 'tietoa keräämässä'. Pahat kielet väittävät että Franklin oli yksi galaksin suurimmista dustin salakuljettajista, mutta tästä ei ole todisteita ja näin ollen hyvän tohtorin maine onkin tahraton.

Tepatiaatti Talia WintersTHE PSI CORPS IS YOUR FRIEND. TRUST THE CORPS.

Talia Winters on aseman telepaatti. P5. Trust Talia Winters Taliasta ei pidetä asemalla yleensä ottaen koska hänellä on tapana tunkea telepaattinen nokkansa muitten ihmisten/narnien/centaurien/jne. asioihin. Tosin Garibaldi yrittää jatkuvasti lämmittää Taliaa, mutta tämä ei ainakaan toistaiseksi ole lämmennyt. Hmm, toisaalta katsojille tuskin on näytetty kaikkia pikku bileitä joita asemalla pidetään, joten mikään ei ole mahdotonta...

Suurlähettiläs, suurköyrijä G'kar

G'kar, Narnien suurlähettiläs väittää olevansa patriootti ja suuri isänmaanystävä. Hänen oikeat motiivinsa asemalla ovat kuitenkin selkeät: tämä kyltymätön irstailija on paikalla voidakseen harrastaa seksiä mahdollisimman monen lajin edustajien kanssa mahdollisimman monella eri tavalla. Jo sarjan pilotissahan G'kar yritti päästä scorettamaan aseman ihmistelepaatin Lytan kanssa. Suurinta Osaa hänen pokauksistaan emme ole valitettavasti päässeet näkemään tv-sensuurin karsittua ne pois. G'karin tämän hetkisen sairaskertomuksen mukaan tämä urhea puk.. taistelija on kärsinyt yli 200 erilaista sukupuolitautia joka lähestyy jo uhkaavasti hänen isänsä galaksinennätystä. Kuten hän asiaa haastattelussamme kuvaili: 'Isänmaan puolesta'. Vihaa suurlähettiläs Mollaria koska tämä on vienyt G'karilta naiset nenän edestä aivan liian monta kertaa.
Lempiväri: Hot Pink.

Suurlähettiläs, hiusmalli Londo Mollari

Londo on Centaurien hiusmalli Babylon 5:llä. Pitää erittäin paljon erinäisistä juomista, naisista ja hiuslakasta ja myös nauttii niitä kaikkia tehokkaasti. Tuttu näky sekä baareissa että pelipöydissä. Londo on patriootti kuten G'kar, ja todistaa tämän aina sopivan tilaisuuden tullen. Huhutaan myös että Londolla on erinäisiä tehokkaita tapoja (ainakin 6kpl, mahdollisesti enemmänkin) korttipelissä huijaamiseen. Vihaa suurlähettiläs G'karia koska tämä on vienyt Londolta naiset nenän edestä aivan liian monta kertaa.

Delenn, Minbarien kosmetiikkalähettiläs

Minbarien edustaja asemalla, entiseltä arvonimeltään ja asemaltaan Satan, minbarien korkeimman hallintoelimen jäsen. Muuttui radikaalisti luettuaan maan muotilehtiä ja innostuttuaan human-lookista. Näyttää nykyään puoliksiksi minbarilta, puoliksi ihmiseltä erinäisten kauneusleikkauksien ansiosta. Chrysaliksessa nähty kotelo on kosmetiikkateollisuuden uusimpia saavutuksia joka pitää ihon pitkään kimmoisana ja nuorekkaana. Koska minbarit tuppaavat olemaan erittäin kateellista väkeä, he ovat hiljattain alkaneet syrjiä Delenniä - kaikilla halukkailla ei ole varaa hankkia kadehtimaansa human-lookia. Delenn on luvannut kustantavansa sen avustajalleen Lennierille joka onkin tyytyväinen asemaansa ja huomauttelee siitä jatkuvasti muille minbareille. Delenn vaihtaa myös kauneudenhoitovinkkejä ja juoruja vorlonien suurlähettilään Koshin kanssa.

Ninja-Lennier

Drunken Minbari -tekniikka
Lennier on Delennin erittäin uskollinen, sinisilmäinen, viaton, kokematon, ja muuten vaan herkkäuskoinen (miten muuten on selitettävissä että hän tuntee minbarien uskonnot niin hyvin, ja ilmeisesti jopa uskookin niihin?) perässäroikkuja. Kaikesta tästä huolimatta hän on myös erittäin pätevä ninja, erikoisuutenaan Drunken Minbari -sormihuitelutekniikka. Lennierillä on lemmikkinä kesy ninjalahna nimeltä ReXX.

Vir Cotto, hiusmalli London stylisti

Vir on erittäin vastuullisessa asemassa: Hänen tehtävänsä on pitää London tukka tanassa niin päivin, öin kuin juhlatilaisuuksissakin. Tämän tehtävän hän on hoitanut hyvin: London töyhtö seisoo pystymmässä kuin koskaan aivan kuin korostaakseen hänen kohonnutta asemaansa hovissa. Myös Londoa aiemmin vaivannut hilseily on kadonnut kokonaan Virin ahkeran työn ansiosta. Vir ei erityisemmin pidä Mr. Mordenista koska tämä ei ole antanyt Virin kajota hiuksiinsa koska pitää enemmän "luonnollisesta tukasta". Vir tietenkin ottaa tämän henkilökohtaisena loukkauksena ja asemansa halventamisena.

Vorlonien suurlähettiläs Kosh

Tutustumassa Koshin baarikaappiin
"What is it like?"
"Sufficient."

  • Vorloneista ei tiedetä juuri mitään ja loputkin on arvailua.
  • Kosh = hän-joka-puhuu-kuin-viiden-promillen-humalainen ?
  • Kosh viettää aikaansa enimmäkseen huoneistossaan, jossa on runsaasti omituisia höyryjä
  • Ilmeisimmin unohtanut vaihtaa patterit translatoriinsa
  • Hassut kuteet. Ei pärjää muotinäytöksessä.
  • Ei riisu pukuaan koska kaikki tunnistaisivat hänet. Kosh on siis Elvis.
  • Vorlonit ovat teknisesti edistyneitä: heidän aluksensa osaavat laulaa mikä tarkoittaa sitä että vorlonien aluksissa on ainakin radiot.
  • Vorlonien avaruusalukset osaavat lentää avaruudessa, eli tästä voimme päätellä että vorlonien avaruusalukset ovat kehittyneitä.

Mr. Morden

Mr. Morden on Shadowsien (we have no other name for themTM) kanssa kimpassa. Omaa positiivisen, elämänmyönteisen asenteen ja hymyilee jatkuvasti. Oli Sheridanin vaimon Annan kanssa samalla ryös..tutkimusmatkalla Ikaroksella. Ilmeisesti ainoa eloonjäänyt koko alukselta. Avustaa Londoa pyyteettömästi ja omaa etuaan vaalimatta koska pitää Centaureja suuressa arvossa.
KOSKA NE SHADOW NILKIT TAPPAA KAIKKI MUUT NILKIT???!!!

Mies mustissa, Bester

Herra Bester
Myös tieteiskirjailijana tunnettu psykopaatti Alfred Bester on hallituksesta irrallisen erikoisjoukko-osaston jäsen. Osaston jäsenet tunnistaa mustanpuhuvasta vaatetuksesta, ja heitä kutsutaan yleensä psykopoliiseiksi. Psykopoliisien tehtävänä on pitää huoli, että ihmiset eivät tietäisi avaruusolioiden olemassaolosta. Tehtävää vaikeutti huomattavasti avaruusolioiden kohtaaminen toistasataa vuotta sitten. Nykyään psykot pyrkivät miellyttävän ulkomuotonsa ja kohteliaan esiintymisensä avulla levittämään telepaattimisinformaatiota peittääkseen todisteet alienien eksistenssistä, mutta anarkistinen B5:n henkilökunta yrittää tätä estää. Bester on tiettävästi toiminut undercover-agenttina myös avaruusalus USS Enterprisella.

 
Tämä sivu

Kommodori Sheridan
Jeffrey Sinclair
Mr. Garibaldi
Susan Ivanova
Stephen Franklin
Talia Winters
G'kar
Londo Mollari
Delenn
Ninja-Lennier
Vir Cotto
Kosh
Mr. Morden
Bester