The Prisoner
[ Etusivu | Jaksot | Tietoa & Triviaa | Tausta | Linkit ]

Jaksokohtainen trivia löytyy eri sivulta.


Yleistä triviaa


[Portmeirion]

Portmeirion


[Rover]

Rover


[Valvoja] [Hovimestari]

Hovimestari ja Valvoja

#6:n ohella koko sarjan ainoat kolmea useammassa jaksossa esiintyvät hahmot ovat hiljainen lyhytkasvuinen hovimestari, jota näytteli Angelo Muscat, sekä kontrollihuoneen valvoja, jota näytteli Peter Swanwick.


#6 ja John Drake

Yksi kiivaimmista sarjan ympärillä pyörivistä spekulaatioista on yhä se, onko #6 nimenomaan Danger Man -sarjan agentti John Drake, jota Patrick McGoohan näytteli ennen The Prisoneria. Sarjasta kiinnostuneille, myös Danger Mania on julkaistu DVD:llä.


[McGoohan & Maher]

Frank Maher


[Lotus Seven Series II]

Sarjan intro


Tribuutteja ja viittauksia

Kulttisarjana The Prisoner on luonnollisesti monien viittausten ja kunnianosoitusten kohteena.


Hollywood-elokuva

The Prisoner -elokuvasta tai sarjan jatko-osasta on huhuttu jo 1980-luvulta lähtien, ilman näkyvää tulosta.


DVD ja VHS

1990-luvulla sarjan suosio nousi uuteen kukoistukseen erityisesti VHS- ja DVD-julkaisujen myötä, ja sarjan oheistavaraa julkaistiin enemmän kuin kahtena edellisenä vuosikymmenenä yhteensä. Koko sarja onkin saatavilla kaikissa yleisimmissä kotivideoformaateissa.

DVD:t

Sarjasta on saatavilla DVD:llä useita eri julkaisuja. Itse jaksot ovat kaikissa samat, pientä eroa löytyy lähinnä lisämateriaaleista, jotka eivät tosin millään julkaisulla ole erityisen runsaat. Sivuston ylläpitäjä omistaa englantilaisen julkaisun, ja suosittelee sarjasta kiinnostuneelle joko englantilaista tai australialaista versiota.

Vanhat formaatit