[Etusivu]
1 - Hyökkäys pimeästä
(Midnight on the Firing Line)
< < <
> > >

Jaksolista

Sunnuntai 24.8.1997, klo 22.45
[Kuva]
Starfuryja asteroidipilvessä

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut Richard Compton
Tuotantonumero 103
Ensiesitys 26.1.1994 (US)

Narnit hyökkäävät yllättäen erääseen Centaurien rauhanomaiseen siirtokuntaan. Raiderit ahdistelevat rahtialuksia Babylon 5:n lähistöllä. Uusi telepaatti saapuu asemalle.
Vierailijoina:
Paul Hampton, Peter Trencher
Midnight on the Firing Line

They are alone. They are a dying people. We should let them pass.
Arvostelu

   P5 Rating:   7.21 (sijoitus: 100/114)
   GEOS Rating: 7.52 (sijoitus: 95/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVV½
C VVV
Kohtalaisen onnistunut alku itse sarjalle. Pohjustaa tilanteen hyvin pitkälle uusiksi, ja yleisesti ottaen kaikki näkyvä ja kuuluva on vain parantunut pilotista. Jakson arvoa nostaa huomattavasti huima foreshadowing, jota ei yksinkertaisesti tajua ennen kuin on nähnyt ainakin parin kauden jaksot. Ja Kosh aloittaa onnenkeksin leikkimisen :-)
R VVV½
Tämä jakso on jo selvästi pilottia parempi, ja onnistuu vangitsemaan ykköskauden alun ilmapiirin hyvin. Juoneltaan kohtalainen jakso jää kuitenkin hieman ontoksi ensimmäisellä kerralla, koska se sisältää niin paljon foreshadowingia, että täyden nautinnon jaksosta saa sitten, kun on katsonut paaljon eteenpäin. Ykköskauden parempaan puoleen kuuluva jakso kuitenkin. Ja lainaten erästä tuttuani, montaakaan turhaa dialogia ei jaksossa käydä...
T VVV½
Mukavan letkeä jakso, jossa tapahtuu sopivasti, ts. säilyttää mielenkiinnon ilman, että turtuu väkivaltaan ja efektimössöön. Christopher Franken musiikki on pilotin jälkeen upeaa, ja jakson alkukin herättää odotuksia. Kaiken kaikkiaan, mukava tapa viettää tunti.
 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli