[Etusivu]
17 - Menneisyyden perintö
(Legacies)
< < <
> > >

Jaksolista

Sunnuntai 14.12.1997, klo 21.50
[Kuva]

Kirjoittanut D. C. Fontana
Ohjannut Bruce Seth Green
Tuotantonumero 115
Ensiesitys 20.7.1994 (US)

Nuoren tytön telepaattiset kyvyt puhkeavat. Edesmenneen minbarien sotapäällikön ruumiin ympärillä kohistaan.
Vierailijoina:
John Vickery, Grace Una
Legacies

You talk like a Minbari, Commander.
Arvostelu

   P5 Rating:   7.35 (sijoitus: 93/114)
   GEOS Rating: 7.80 (sijoitus: 79/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VV
C VV
Legacies selvittää mukavasti joitakin kiinnostavia taustoja, sekä heittää pari aika mehevää enteilyä. John Vickery tekee hyvää työtä Neroonina, mutta kokonaisuutena jakso kuitenkin jää parempaan keskikastiin. Alkuperäisessä (eli myös Suomessa käytettävässä) esitysjärjestyksessä pari yksityiskohtaa aiheuttaa pienen epäjatkuvuuden, jonka merkitys kuitenkin on varsin vähäinen, eivätkä sitä välttämättä useimmat huomaakaan.
R V
Kenties kakkoskausimaisin jakso tähän asti. Ihan menevä, ja esittelee minbaareista toistakin puolta. Vaikka olenkin antanut tälle vain yhden vorlonin, niin ei kannata pelästyä. Tämä jakso on hyvä katsoa ja ehkä nauhoittaakin, tulevaisuuden varalta. Joitain jälkiä näkyy vielä neloskaudellakin. Vierasnäyttelijöistä sen verran, että John Vickery on cool.
T VVV
Ykköskauden parhaimmistoa, siellä viiden-kuuden parhaan jakson joukossa. Vaikkei jatkuvuuden kannalta olekaan niin tärkeä, tämä valottaa mukavasti ihmisten ja minbarien nykysuhteita sekä kulttuurien välistä eroa. Valitettavasti näytäntöjärjestys sotkee hiukkasen foreshadowingia, ja viittauksia taaksepäin, joten ei niistä sen enempää.
 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli