[Etusivu]
25 - Varjojen geometria
(The Geometry of Shadows)
< < <
> > >

Jaksolista

Sunnuntai 8.2.1998, klo 22.55
[Kuva]
Sheridan ja Elric (Michael Ansara)

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut Michael Vejar
Tuotantonumero 203
Ensiesitys 16.11.1994 (US)

Ivanova saa diplomaattisen tehtävän drazien ristiriidan selvittäjänä. Londo hakee tukea harvinaisemmalta taholta.
Vierailijoina:
Michael Ansara, William Forward, David L. Crowley
The Geometry of Shadows

The universe doesn't give you any points for doing things that are easy.
Arvostelu

   P5 Rating:   7.90 (sijoitus: 73/114)
   GEOS Rating: 7.92 (sijoitus: 75/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVV
C VVV½
The Geometry of Shadows on ensimmäinen sittemmin yhdeksi B5:n luotto-ohjaajista nousseen Mike Vejarin ohjaamista jaksoista. Yleinen tunnelma on kieltämättä jakson paras puoli, tuoden mieleen hieman ensimmäisen kauden The Parliament of Dreamsin. Samalla tavalla oletettavasti myös tämä jakso jakaa mielipiteitä... Michael Ansaran rooliin on hyvin vaikea kuvitella ketään muuta, eräs toinen pieni vierailija jää mieleen yllättävänkin hyvin, ja ovatpa Oikean Elämän (tm) kommelluksetkin heijastuneet lopulliseen tuotokseen ;-) Kaiken kaikkiaan erittäin nautittava jakso, joka avaa toisen kauden alkupuolen synkkä-moodin.
R VV
Tunnelma on hyvä, toinen vierasnäyttelijä (Michael Ansara) on varsin tyylikäs (ja toinen esiintyy sitten eri rooleissa niin monta kertaa, että turhaantuu), muutama kohtaus on hauskanen, muutama vakuuttava, mutta siltikään kokonaisuus ei toimi niin hyvin kuin pitäisi.

"Ihan kiva", muttei mitenkään järisyttävä. Tarkkaavaisuus muuten kannattaa, muutama kohta tästä jaksosta on hyvä muistaa.

T VVV½
The Geometry of Shadows on taas näitä jaksoja, jotka jakavat mielipiteet: yksi tykkää ja toisen mielestä jakso on tylsä paska. Mutta siksihän tämä sarja on niin mahtava kun se jakaa mielipiteet.

Juonellisesti Geometry on ikäänkuin välinäytos, jossa ei tapahdu juuri mitään mutta sitä on silti kiva katsella. Michael Ansara on kerrassaan mahtava Elricina (ei se Moorcockin Elric) mutta joittenkin mielestä kenties turhan mahtipontisen oloinen. Lisäksi tapaamme mukavan centaurilaisherrasmiehen ;)

Hauska tämä jakso on kyllä, sitä ei käy kiistäminen. Lisäksi saat värianalyysin kaupan päälle.

 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli