[Etusivu]
44 - Yö tulee
(The Fall of Night)
< < <
> > >

Jaksolista

Sunnuntai 13.9.1998, klo 23.35
[Kuva]
Kosh ja Delenn

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut Janet Greek
Tuotantonumero 222
Ensiesitys 15.8.1995 (UK)
1.11.1995 (US)

Toisen kauden finaali. Maan allianssi ottaa kantaa laajenevaan centauri-sotaan. Keffer pohtii hyperavaruudessa kohtaamaansa alusta.
Vierailijoina:
Roy Dotrice, Jeff Conaway, Juli Doland, Rick Hamilton, Robin Sachs, John Vickery
The Fall of Night

We came to this place, because Babylon 5 was our last, best hope for peace. By the end of 2259 we knew that it had failed.
Arvostelu

   P5 Rating:   9.39 (sijoitus: 5/114)
   GEOS Rating: 9.13 (sijoitus: 5/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVVV½
C VVVV½
Babylon 5:ssä kausien finaalit ovat aina vähintäänkin erinomaisia (tai no, aina on joku soraääni väittämässä muuta). The Fall of Night kuuluu sarjaan hitaasti mutta varmasti kiihdyttävät jaksot, jotka lopulta iskevät kohtalaisen tehokkaasti. Tarina etenee mielenkiintoiseen suuntaan, ja sarjasta on enää täysin mahdoton päästä irti. Jakson lopussa kiitos seisoo sarjan ehdottomasti tyylikkäimmän ja luonnollisimman oloisen cliffhangerin muodossa. Niin, ja jos jakson Iso Asia (tm) tuntuu liian paksulta sulatettavaksi... Ajattelepas tarkemmin, katso jakso uudestaan, ja ajattele lisää. Loogista, eikö?
R VVVVV
Mroaa!

*BOOM* *BOOM* *BOOM*

Luvassa on jälleen kerran hitaasti alkava, mutta varmasti leukoja pudottava ja yllättävä jakso. Vaikka joihinkin asioihin osaa ehkä varautua, osa yllättää taatusti.

Vaikkei nyt tulekaan ihan yhtä nappia jaksoa kuin TLTS, on tajunnanlaajeneminen lähellä. Varsinkin Siinä Kohtauksessa henki salpaantuu, kunnes... no juu. Just you wait.

Tätä tosin pitää pureskella aikansa, että onnistuu nielemään kaiken sulavasti alas. EPDN-vaikutus varmasti samaa luokkaa kuin Chrysaliksella.

T VVVV½
Jos kausifinaaleja katsoo tavallisina jaksoina, niin TFoN saavuttaa kevyesti huipun. Sen lisäksi että se salakavalasti virittää kolmannen kauden tunnelman samalla kun tiivistää pikaisesti kakkoskauden, siinä esiintyy suuri osa B5:den keskeisistä peruspilareista: Eri maailmankatsomusten törmääminen, ja syiden ja seurauksien puinti loppuun saakka, juonen eteenpäin kuljetuksen lisäksi. Jälleen kerran kerätään vauhtia hitaasti kunnes ollaan puolivälissä jaksoa ja tajutaan: "Ei helv."

Näyttelijät ovat onnistuneen keiton pääosa. Roy Dotrice onnistuu varsin hyvin, ja ex-minbaarit John Vickery ja Robin Sachs ovat eri maskeissaan hyvin epäminbaarimaisia.

Pari vinkkiä: Nauhoita, katso uudelleen, ja mieti. Etenkin kannattaa pohtia miksi jokin tapahtuu, mikä saa kenetkin tekemään mitä hänen täytyy. Vastaukset ovat hyvinkin yllättäviä: Hahmoilla on elämä jaksojenkin ulkopuolella, ja heidän täytyy ottaa se huomioon.

 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli