[Etusivu]
54 - Unelmien tuho
(Severed Dreams)
< < <
> > >

Jaksolista

Sunnuntai 22.11.1998, klo 23.35
[Kuva]
Sheridan ja Majuri Ryan (Bruce McGill)

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut David J. Eagle
Tuotantonumero 310
Ensiesitys 1.4.1996 (US)

Maaliiton joukot lähestyvät Babylon 5:ttä.
Vierailijoina:
Kim Miyori, Rance Howard, Phil Morris, Bruce McGill, James Parks
Severed Dreams

Orion 7 and Proxima 3 have broken away from the Earth Alliance and declared independence. Babylon 5 now joins with them. As of this moment Babylon 5 is seceding from the Earth Alliance.
Arvostelu

   P5 Rating:   9.81 (sijoitus: 1/114)
   GEOS Rating: 9.33 (sijoitus: 1/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVVVV
C VVVVV
Nyt heitetään urut kunnolla auki, ja oikealle mielialalle virittäydyttyä Severed Dreams tarjoaa hurjan tunnekuohun tehokkaalla audiovisuaalisella tarjonnallaan. Ei suinkaan ne efektit (joita on runsaasti ja jotka ovat kauniita), vaan niihin liittyvä tunnelma on se joka nostaa jakson B5-jaksojen kärkipäähän.

Vaikka Severed Dreams onkin saanut korkeimmat pisteet P5-äänestyksessä, ei kannata odottaa liikoja. Se on "vain" erinomaisen hyvä B5-jakso, mielestäni useampikin jakso venyy parempaan. Babylon 5:n toinen peräkkäinen Hugo sen sijaan oli täysin ansaittu.

R VVVV½
*crash* *boom* *bang*

Severed Dreams on jotain sellaista, jota ei välttämättä kovin usein televisiossa näe... luvassa ei ole kovinkaan ajatuksia sisältävää materiaalia, mutta taatusti tunnelmaa ja meininkiä muutaman tavallisemman jakson edestä.

Itseeni ei tämä jakso tee aivan samanlaista vaikutusta kuin joihinkuihin muihin (kts. ylös :). Tähän katsomiskokemukseen tarvitsee nimittäin aivan omanlaisensa tunnelman, ja pienetkin asiat voivat häiritä: älä siis edes syö sipsejä tämän jakson aikana!

PS. Delenn.

T VVVVV
Visuaalisesti ja auraalisesti (tai näin olen antanut itselleni kertoa) todella mahtava jakso. Juonellisesti jakso on vähän ontto, ollen käytännössä edellisten jaksojen tapahtumien suoraa seurausta. Mira Furlan sensijaan näyttää mihin pystyy, jakson sisältäessä muutamankin hyvän Delenn-kohtauksen.

Valitettavasti jakson teho kärsii jos katsottaessa on häiritseviä tekijöitä, joten kissa ulos ja valot pois ja asettaudu hyvin. Ja jos et uskalla laittaa ääntä kovemmalle, niin käytä kuulokkeita ja väännä volaa.

 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli