[Etusivu]
60 - Päättymätön sota, osa 1
(War Without End, part 1)
< < <
> > >

Jaksolista

Lauantai 2.1.1999, klo 23.50
[Kuva]

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut Michael Vejar
Tuotantonumero 316
Ensiesitys 13.5.1996 (US)

Delenn saa yllättävän viestin.
Vierailijoina:
Tim Choate, Time Winters, Michael O'Hare
War Without End, part 1

The question of who stole Babylon 4 is the biggest mystery of the last decade. Now you are telling me that it was me?
Arvostelu

   P5 Rating:   9.19 (sijoitus: 18/114)
   GEOS Rating: 9.10 (sijoitus: 6/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVVVV
C VVVVV
Paras vain istua tiukasti paikoillaan ja pitää kiinni. Aikanaan tämän jaksoparin ensimmäistä kertaa nähtyäni (peräkkäin tietysti) olin todella, todella vaikuttunut. Tarkemmin katsellessa tarinasta löytyy kyllä epäloogisuuksia ja jatkumovirheitä, mutta kun draama toimii näinkin mainiosti, en ainakaan minä ehdi sellaisiin kiinnittää huomiota (jotkut muut taatusti ehtivät).
R VVVVV
On surkeaa että War Without End -niminen jakso joudutaan lähettämään kahdessa osassa. Suosittelen kyllä nauhoittamaan ensimmäisen osan ja katsomaan sen juuri ennen toisen osan alkua.

Ehdottomasti yksi suosikkejani. Ensimmäisen kerran jälkeen oli aivan voimaton, ihmettelin että mitä ihmettä, mitä, miksi, milloin? Tuijotin vain lopputekstejä kovin kummissani maailman tapahtumista.

Mitenkään aukoton ei WWE ole, mutta jotenkin minä pidän tästä. Tuo mieleen joitain jaksoja ykköskaudelta, ja on suorasukaisuudessaan nautittava kokemus.

Voiko tästä jaksosta muuta kuin pitää?

T VVVVV
Olisitko kenties onnellisempi jos edellistä jaksoa ei olisikaan vielä tullut? Vituttaisiko/masentaisiko kenties vähemmän? No, elämä jatkuu. War Without End on erinomainen jakso. Vierailijanäyttelijät ovat kohtalaisia, yhtä poikkeusta lukuunottamatta, mutta sen korvaa kyllä juonellinen tykitys. Jos väännät aivoista logiikkaniposäätimestä pikkuisen sallivamman asetuksen, on edessä kokemus. Juonessa on koukkuja suuntaan jos toiseenkin, ja jaksojen välissä voi olla tietynlaista odottavaa tunnelmaa ilmassa. Mutta sen viikonhan katsoo ykkösosaa uudelleen ja uudelleen, eiks jeh?)
 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli