[Etusivu]
83 - Vihollisen kasvot
(The Face of the Enemy)
< < <
> > >

Jaksolista

Lauantai 11.9.1999, klo 23.00
[Kuva]

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut Michael Vejar
Tuotantonumero 417
Ensiesitys 9.6.1997 (US)

Sheridanin kampanja jatkuu. Franklin ja Lyta lähtevät Marsiin.
Vierailijoina:
Efrem Zimbalist Jr., Richard Gant, Denise Gentile, Marjorie Monaghan, Diana Morgan, David Purdham, Ricco Ross, Mark Schneider, Walter Koenig
The Face of the Enemy

The person is expendable, the job is not.
Arvostelu

   P5 Rating:   9.24 (sijoitus: 14/114)
   GEOS Rating: 9.06 (sijoitus: 9/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVVV½
C VVVV½
Jyrä jatkuu. Tarina etenee ja draama toimii erinomaisesti. Teknisellä puolella JMS:n käsikirjoitus jätti luottomies Michael Vejarille normaalia enemmän vapautta ohjaukseen, ja hän saakin aikaan hienoa kokeellista visuaalisuutta. Musiikista löytyy todellinen porkkana, ja Harlan Ellisonkin vilahtaa vaihteeksi lyhyesti kameran toisella puolella. Ai että jos kesätauko olisi saatu tämän jakson jälkeen...
R VVVVV
Urr. Tämä jaksokin on niin B5 eikä kuitenkaan tippaakaan B5. Paikoitellen jännempi kuin elämä itse. Eri tyylilajien sekoitus onnistuu hienosti, ja vaikka kyseessä ei aivan off-format -jakso olekaan, niin selkeästi kyseessä on kokeellisempi jakso.

Ja minähän pidän. Tunnelma on kohdallaan, näyttelijöistäkin tuntuu muutamassa kohtauksessa irtoavan Aitoja Ilmeitä, ja neloskautta tylsäksi väittäneet voivat mennä hiljaa itseensä.

T VVVV½
TFotE on kiva. Yhden aivan järkyttävän dramaattisen kohtauksen lisäksi jakson tunnelma on niin ihanan tiivis, ettei voisi paljoa parempaa toivoa. Vaihteeksi pitää kehaista Jerry Doylea, kun Garibaldikin pääsee taas kunnolla vauhtiin.
 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli