[Etusivu]
88 - Putoavia tähtiä
(The Deconstruction of Falling Stars)
< < <
> > >

Jaksolista

Lauantai 16.10.1999, klo 0.05
[Kuva]

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut Stephen Furst
Tuotantonumero 422 (alunperin 501)
Ensiesitys 27.10.1997 (US)

Neljännen kauden finaali. Yleiskatsaus.
Vierailijoina:
Roy Brocksmith, Alastair Duncan, Eric Pierpoint, Neil Roberts
The Deconstruction of Falling Stars

This is how the world ends, swallowed in fire, but not in darkness. You will live on. The voice of all our ancestors, the voice of our fathers and our mothers to the last generation.
Arvostelu

   P5 Rating:   8.47 (sijoitus: 43/114)
   GEOS Rating: 8.59 (sijoitus: 34/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVVVV
C VVVVV
Tämä jakaa takuuvarmasti mielipiteitä vähän kuten Intersections in Real Time. Monen mielestä sekin on täysin turha täytejakso, jopa koko sarjan huonoimpia. Joten älä odota liikoja.

Jokaisella on heikko kohtansa B5-jaksoissa. Joillakin se on Comes the Inquisitor, joillakin A Late Delivery from Avalon. Minulla se on The Deconstruction of Falling Stars - tämä on siis hyvin subjektiivista.

Jo pian alun jälkeen leuka roikkuu loppujakson ajan polvien tasalla ja hengitys on vaikeaa. Deconstruction riuhtaisee sisuskaluista tukevan niskaotteen ja vääntää ne sellaiseen umpisolmuun että siitä selviämiseen menee puoli tuntia. Tämä jakso saa nauramaan, mutta se kostuttaa myös silmäkulmat. Se saa kädet tärisemään ja jalat hyytelöksi. Se jättää kerta toisensa jälkeen katsomaan suu auki sanattomana kaukaisuuteen. Kerrassaan käsittämätön tekele.

Ja vielä muistutus. Moni vihaa tätä jaksoa, oikeasti.

R VVVVV
Vitoskauden peruuttamisuhan takia JMS:n suunnitelmat muuttuivat täydellisesti. Osa seurauksista oli huonompaan päin, osa parempaan. Onneksi TDoFS kuuluu jälkimmäiseen kastiin.

Kyynisempi sielu luulisi, ettei neloskaudella enää leuka putoa maahan samalla tavalla kuin vaikka kakkoskauden ihanassa loppurymistelyssä. Onneksi kyynikoille ei ole tässä maailmassa sijaa...

(Ei, itse jaksosta ei kauheasti voi mitään sanoa. Liikaa paljastamatta, meinaan.)

T VVVVV
Woah. Tällainen jakso ei välttämättä toimisi kovin hyvin kesken kautta, mutta Rising Starin jälkeen tämä iskee ja kovaa. Porukalla katsottaessa ekaa kertaa katsovat tunnistaa epäuskoisesta ilmeestä ja roikkuvasta leuasta. Älä missaa.
 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli