[Etusivu]
101 - Psykot on äiti, psykot on isä
(The Corps is Mother, The Corps is Father)
< < <
> > >

Jaksolista

Lauantai 15.1.2000, klo 24.00
[Kuva]

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut Stephen Furst
Tuotantonumero 514
Ensiesitys 15.4.1998 (US)

Bester jahtaa rikollista telepaattia.
Vierailijoina:
Dana Brown, Mike Genovese, Reggie Lee, Dex Elliott Sanders, Walter Koenig
The Corps is Mother, The Corps is Father

I've seen a naked Pak'ma'ra once. You know that hump on their back? It's not a hump at all, it's a...
Arvostelu

   P5 Rating:   8.23 (sijoitus: 57/114)
   GEOS Rating: 8.18 (sijoitus: 61/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVVV
C VVVV
Asiaa! Taas on Stephen Furst päästetty ohjaamaan hieman erilaista jaksoa. Kerrassaan virkistävä pala. Kannattaa ilman muuta pitää silmät koko ajan auki, jaksossa on paljon hauskoja ja vähemmän hauskoja yksityiskohtia yllättävissäkin paikoissa. Ei mitään mullistavaa, mutta sopiva hengähdystauko ennen sarjan loppukiitoa.
R VVVV
Nami jakso, joskin hieman huonossa paikassa. Edellisen jakson lupaavasti liikkelle lähteneet juonentyngät työnnetään vähän liikaakin taka-alalle. Psykoottisia asioita paljastuu iso liuta, mutta kiinnostavatko ne enää sarjan ollessa näin loppupuolella? Pakostakin tulee mieleen, että JMS:n motiivit jaksoa tehdessä kulkevat linjoilla "tällaistakin olin miettinyt, mutta kun ei aiemmin ole sarjaan mahtunut...". Lievä teennäisyys vaivaa myös kahden vierasnäyttelijän eleissä. Kolmas heistä tosin on mies paikallaan.

Nipottaen voisi mainita senkin, että eräs tietty avaruusasema näyttelee tässäkin reilussa 40-minuuttisessa draamapätkässä suurta roolia, vaikka sen olisi voinut välttääkin.

T VVVV½
TCIMTCIF on taas näitä vähän kokeiluluontoisempia jaksoja. Minusta tämä näkökanta toimii oikein hyvin, kun saa nauttia herra Besterin karismaattisesta persoonasta vähän enemmänkin. Muutenkin hyvin miellyttävä jakso, joka, päinvastoin kuin suurin osa muista vitoskauden standaloneista, toimii varsin hyvin yksikseenkin.
 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli