[Etusivu]
9 - Ansa
(Racing the Night)
< < <
> > >

Jaksolista

Lauantai 10.6.2000, klo 0.40
[Kuva]
Kapteeni Gideon rennommassa asussa

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut Michael Vejar
Tuotantonumero 103
Ensiesitys 4.8.1999 (US)

Alkuperäinen avausjakso. Miehistö tutkii autiota planeettaa.
Vierailijoina:
Madison Mason, Brenan Baird
Arvostelu

   GEOS Rating: 9.20 (sijoitus: 1/13)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVVV
C VVVV
Racing the Night oli alunperin tarkoitettu sarjan avausjaksoksi, minkä monin paikoin huomaa selvästi. Ja tämähän onkin hyvä, eikä tunnu edes samalta sarjalta kuin TNT:n tyhmentämä War Zone. TNT:n mielestä Racing the Night ei kelvannut avausjaksoksi, koska lähteekin tapahtumien keskeltä, eikä se muka sisällä edes toimintaa eikä huumoria. Paitsi että toiminta toimii ja huumori on hauskaa.

Jaksossa on sekä ideaa että toimiva toteutus, ehkä paria hieman karumpaa CGI-pätkää lukuunottamatta. Rytmitys on joka suhteessa sujuvampi ja toimivampi kuin TNT:n solkkaamissa laahaavissa alkujaksoissa. Tällaista Crusadea jääkin jo kaipaamaan, ja alkaa mietityttää mitä JMS olisi voinut saada aikaan.

Suositeltavin katselutapa on ilman muuta se, että unohtaa parhaansa mukaan kaikki aiemmin nähdyt jaksot, ja katsoo kuin tämä olisi sarjan avausjakso. Niin välttyy ainakin isolta kasalta esitysjärjestyksen aiheuttamia jatkumovirheitä ja ristiriitoja, ja saa kuvaa millainen sarja olisi voinut olla ilman surullisenkuuluisaa TNT:tä.

Mutta sai TNT sentään aikaan yhden (1) muutoksen parempaan. Nämä alkuperäiset uniformut ovat varsin hirveät. Kuten jo viime viikolla nähtiin.

 
Linkkejä muualle

JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli
ISN-arvostelu