[Etusivu]
38 - Z'ha'dumin varjossa
(In the Shadow of Z'ha'dum)
< < <
> > >

Jaksolista

Sunnuntai 10.5.1998, klo 23.20
[Kuva]
Morden (Ed Wasser)

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut David J. Eagle
Tuotantonumero 217
Ensiesitys 10.5.1995 (US)

Sheridan saa hyvin mielenkiintoista uutta tietoa. Maan allianssin uusi osasto värvää väkeä. Narnipakolaisia pakenee sodan jaloista Babylon 5:lle.
Vierailijoina:
Jeff Conaway, Alex Hyde-White, Ed Wasser
In the Shadow of Z'ha'dum

Not all of the First Ones have gone away. A few stayed behind. Hidden or asleep, waiting for the day when they may be needed. When the Shadows come again.
Arvostelu

   P5 Rating:   9.26 (sijoitus: 12/114)
   GEOS Rating: 8.70 (sijoitus: 30/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVVV½
C VVVV½
Eittämättä niitä sarjan värisyttävämpiä jaksoja... In the Shadow of Z'ha'dum etenee aivan suuren kokonaisuuden ytimessä, ja yhdistelee aiemmin saatuja vinkkejä roppakaupalla. Useampikin leuka lattiaan -efekti on taattu palasten loksuessa hiljalleen pääkopassa kohdalleen - mikäli vain on huomannut olla riittävän tarkkaavaisena aivan sarjan alkujaksoista asti. Ed Wasser nyt on aina mainio, mutta jopa Bruce Boxleitner saa tiristettyä sen toisenkin ilmeensä esille.
R VVVV½
Kakkoskauden puuduttavat jaksot ovat viimein (yhtä lukuunottamatta) ohi, ja nyt on vuorossa uuden aikakauden airut. Melkein täydellinen pakkaus: Musiikit ovat loistavat ja sopivat jaksoon upeasti. Jakso on aivan uskomaton tunnelmapala, ja iski minuun ensimmäisellä kerralla kuin nuija. Ja toisella myöskin. Leuanpudottajana aivan uskomaton.

Ja kannattaa muistaa, että loppukausi on Knivesiä lukuunottamatta vähintään yhtä loistavaa.

Kahden *BOOM*in jakso.

T VVVV
Taas niitä jaksoja joissa edellisten jaksojen maksaminen kannattaa. Tarkkaavainen katsoja huomaa monia viittauksia edellisiin jaksoihin, ja hyvällä tuurilla myös tulevaisuuteen.

Jakso keskittyy pääosin hahmonkehitykseen ja syventämiseen, mutta on silti mukaansatempaava ja jännittäväkin paikoitellen. Efektejä ei jakson luonteesta johtuen pahemmin ole, mutta eiväthän ne koskaan jaksoa tee. Tunnelma on tärkein.

Minä pidän.

 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli