[Etusivu]
48 - Gethsemanen tie
(Passing Through Gethsemane)
< < <
> > >

Jaksolista

Sunnuntai 11.10.1998, klo 23.45
[Kuva]
Veli Edward (Brad Dourif) ja Ivanova

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut Adam Nimoy
Tuotantonumero 305
Ensiesitys 27.11.1995 (US)

Epämääräiset näyt vaivaavat munkkia.
Vierailijoina:
Brad Dourif, Patricia Tallman, Louis Turenne, Robert Keith
Passing Through Gethsemane

Why would an uneasy conscience show up in a lab report?
Arvostelu

   P5 Rating:   8.26 (sijoitus: 55/114)
   GEOS Rating: 8.31 (sijoitus: 53/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVVV
C VVVV
Jälleen kerran ateisti-JMS on kirjoittanut uskontopitoisen jakson. Hahmovetoisen tarinan näyttelypuoli on hallussa, esimerkiksi Alien Resurrectionista tuttu Brad Dourif on erinomainen, ja Louis Turenne jälleen hyvä. Tarina on vähintäänkin mielenkiintoinen, ja yleinen toteutus niin kuvaukseltaan kuin ohjaukseltaankin kaunis. Adam "Leonardin poika" Nimoy oli syystäkin ylpeä lopputuloksesta. Tunnelmapala.
R VVVV
PtG on yksi suosikkijaksojani, ja yksi kolmoskauden alkupään parhaista jaksoista. Tarina on mainio, ja näyttelijäntyö loistavaa. Ensimmäiselle katselukerralla jaksoa katsoo silmät auki ihmetellen, jälkeenpäin taas vahva tunnelataus nostaa jakson arvoa.

Jakso rakentuu ihmisten ympärille, ja taaskin (kuten The Fall of Nightissa) eri ihmisten eri motiivit vievät asiat huipennukseensa. Täynnä mietiskeltävää ja päänraapimista. Suosittelen vilpittömästi.

T VVVV
Tämä on hyvä jakso, älkääkä antako muiden väittää teille vastaan. JMS ottaa kohtalaisen vaikean aiheen ja tuottaa yhden kolmoskauden parhaista jaksoista. Veli Theon ja veli Edwardin avulla esitetyt näkökannat uskonnosta eivät iske silmään typerän jenkkikeskeisinä, mikä nyt on odotettavaakin JMS:n kaltaiselta ateistilta. Ja kun itse Brad Dourif esittää veli Edwardia varsin loistavasti niin mitä sitä voi enää ihminen vaatia?

Caveat emptor: Jos ei tykkää jaksoista joissa käsitellään vaikeita aiheita koska ne vaativat aivojen käyttöä niin voivoi.

 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli