[Etusivu]
106 - Centaurien lankeemus
(The Fall of Centauri Prime)
< < <
> > >

Jaksolista

Lauantai 19.2.2000, klo 0.30
[Kuva]

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut Douglas E. Wise
Tuotantonumero 519
Ensiesitys 28.10.1998 (US)

Vierailijoina:
Wayne Alexander, Simon Billig, Damian London, Robin Sachs
The Fall of Centauri Prime

A shadow of a shadow. An echo of what was.
Arvostelu

   P5 Rating:   9.20 (sijoitus: 17/114)
   GEOS Rating: 9.04 (sijoitus: 11/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVVV
C VVVV½
The Fall of Centauri Prime - jakso, jonka nimeä tuli aikanaan spekuloitua enemmän kuin vähän. Oma suosikkini on edelleen tulkinta syksystä. Tämä on paikoin kieltämättä hyvin vahvatunnelmainen jakso, mutta ei aivan niin vahva kuin saattaisi odottaa vaikkapa P5-ratingin perusteella. Crusadeen harjoitteleva efektitiimi kokeilee jälleen muutamaa kaunista asiaa, ja äänimaailmaa käytetään erittäin hyvin. Näyttelijäsuoritukset ovat välillä jopa hieman kiusallisia, mutta toimivat erään parivaljakon kanssa erinomaisesti töksähtelevästä dialogista huolimatta.
R VVVV
"Centaurin lankeemus" sopii taas edellisen jakson jälkeen taas niin täydellisesti... Jenkkilässä tällä paikalla oli ollut vielä sattumalta esitystauko, ja odotukset tauon jälkeen olivat korkealla. Ne palkittiin, joskin muutamaa ratkaisua voi haukkua hieman helpon oloisiksi.

Kahden edellisen jakson kaltaista intensiivistä leuanpudottelua ei ole luvassa, mutta omalla rauhallisella tyylillään jakso lienee jopa ahdistavampi kuin em. menoa & meininkiä sisältäneet kolmevarttiset.

Londo on pop, eihän siitä mihinkään pääse.

T VVVV
The Fall of Centauri Prime olisi hieno jakso, ellei se olisi paikoitellen niin kammottavan tylsä. Normaalisti niin ultracoolin Wayne Alexanderinkin esitysta katsoo hampaat irvessä. Sanojen toistaminen painokkaasti voi olla teatterissa tai kirjoissa hyvä tehokeino, mutta kolmen vartin TV-ohjelmassa toistojen pitäisi jäädä leikkauspöydälle. CGI:täkin leimaa tietty mielikuvituksettomuus, katsokaapa vain alun kohtauksia.

Juoni sinänsä on taattua B5:ttä, eli siitä ei ole nitkottamista, toteutus vain on heikko.

 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli