[Etusivu]
31 - Varjot tulevat
(The Coming of Shadows)
< < <
> > >

Jaksolista

Sunnuntai 22.3.1998, klo 22.50
[Kuva]

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut Janet Greek
Tuotantonumero 209
Ensiesitys 1.2.1995 (US)

Toisen kauden nimijakso. Centaurien keisari vierailee asemalla G'Karin vastustuksesta huolimatta. Salaperäinen mies etsii Garibaldia.
Vierailijoina:
Fredric Lehne, Malachi Throne, Jeff Conaway, William Forward, Turhan Bey
The Coming of Shadows

The past tempts us, the present confuses us, and the future frightens us. And our lives slip away, moment by moment, lost in that vast, terrible in-between.
Arvostelu

   P5 Rating:   9.59 (sijoitus: 3/114)
   GEOS Rating: 8.72 (sijoitus: 27/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVVVV
C VVVVV
JMS pohti jakson trailerin alkuun tekstiä "Just in case you thought we were kidding", eikä todellakaan syyttä. JMS itse luokitteli koko ensimmäisen kauden ja toisen kauden ensimmäiset kahdeksan jaksoa lähinnä esittelyvaiheeksi. No, se vaihe on nyt sitten ohi. Erittäin ansaitusti Hugon voittanut The Coming of Shadows pistää jälleen tapahtumaa toisensa jälkeen niin että heikompia hirvittää. Tämä jakso on epäilemättä yksi koko sarjan merkittävimmistä solmukohdista, eikä toteutustakaan voi moittia.

Musiikki on kohdallaan, efektit ovat hienoja, kuvallinen kerronta toimivan tyylikästä. Turhan Bey on osassaan vähintään sympaattinen, ja muutenkin näytteleminen toimii. Erityisesti aina hyvät Peter Jurasik ja Andreas Katsulas loistavat. Tästä jaksosta ei yksinkertaisesti keksi juurikaan mitään pahaa sanottavaa. Ehkä olen tämän jakson kanssa hieman subjektiivinen, mutta se nyt sattui olemaan ensimmäinen näkemäni B5-jakso joskus yli kaksi vuotta sitten. Eikä mikään ihme että jossakin pään perukoilla napsahti, lopullisesti...

R VVVVV
BOOM

Ykköskausi oli sellaista hiljaista menoa, ja mukana oli pari mukavaa jaksoa sattumina. Chrysalis kauden lopussa oli kuin nyrkkeilyhanska TV-ruudun läpi, päätellen aktiivisesta nyyssi-keskustelusta [sfnet.viestinta.tv .babylon5].

Kakkoskautta tarvitsi odottaa vain kahdeksan jaksoa ennenkuin JMS sai vieterin ladattua uudestaan.

MOKS

Tämä taideteos pitää tietystä pisteestä lähtien sydämen sykkeen jatkuvasti kiihtyneellä tasolla. Vaikka TCoS ei olekaan mielestäni maailmakaikkeuden paras jakso, niin ensimmäinen katselukerta on sellainen shokki, että pahempaa ei galaksin reunan tällä puolella ole. Ainakaan ennen kakkoskauden loppua.

Lainaten Sinclairia: "Nothing's the same anymore."

Sipsit pois käsistä, ja kaikki muukin häiriömateriaali hiiteen. Tästä pitää nauttia.

T VVVVV
"And so it begins", kuten Kosh jo aikoinaan sanoi. Tämä on (kuten yllä tuli varmaan jo selväksi) se jakso, josta JMS:n mukaan tarina alkaa. Ota opiksesi: Jos jakso alkaa kuvalla Centauri Primestä, se on HYVÄ.

<muistelo> Tämän minä näin ihan ekana. Simmut laajeni hämmästyksestä, kun oli efektiä ja ties mitä. Tosin minä sitten luulin erästäkin hemmoa tässä joksikin ihme gangsteriksi, kun en em. henkilön roolia sarjassa tiennyt. Lisäksi sillä oli pelottava ääni.

Näyttelijöistä on yksi ylitse muiden: Peter Jurasik. Vaikka Katsulas ja Turhan Bey ovatkin muuten aivan mahtavia, jäävät he Jurasikin varjoon. Ota tämä videolle ihan siksi, että pääset kertaamaan London kasvonilmeet parissa avainkohtauksessa.

Varoitus juonesta: Jakso muuttaa sarjan luonnetta kertaheitolla. Valmistaudu. Ehdottomasti kakkoskauden huippujaksoja. Mahtuu kauden kolmen parhaan joukkoon, vaikkakin kärkisija onkin jo varattu TLTS:lle.

 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli