[Etusivu]
22 - Käännekohta
(Chrysalis)
< < <
> > >

Jaksolista

Sunnuntai 18.1.1998, klo 22.40
[Kuva]
Delenn

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut Janet Greek
Tuotantonumero 112
Ensiesitys 3.10.1994 (UK)
26.10.1994 (US)

Ensimmäisen kauden finaali. Garibaldi törmää huolestuttavaan johtolankaan. Londo saa apua kiistaan narnien kanssa. Delenn tekee tärkeän päätöksen.
Vierailijoina:
Julia Nickson, Macaulay Bruton, Edward Conery, Ed Wasser
Chrysalis

Nothing's the same anymore.
Arvostelu

   P5 Rating:   9.30 (sijoitus: 10/114)
   GEOS Rating: 8.72 (sijoitus: 26/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVVV½
C VVVV½
Erään elokuvajatko-osan puffia mukaillakseni: Luulit tietäväsi milloin jaksossa tapahtuu. Luulit väärin. Chrysalis on niitä jaksoja, joiden aikaansaamaa impaktia voisi yrittää simuloida pyytämällä kaveria lyömään sorkkaraudalla takaraivoon. Toimivasti visualisoitu ja hyvällä musiikilla kuorrutettu jakso on täynnä leuantiputtavia kohtauksia, käänteitä ja paljastuksia. Koko sarja kääntyy dramaattisesti aivan uuteen suuntaan, ja tästä eteenpäin ei enää pahemmin tarvitse jarrutella. Ennen kaikkea, tämän kauden lopputilanteessa on jotain, johon ei televisiossa ole aiemmin totuttu (mutta joka kuitenkin lyödään kauniisti seuraavilla kausilla). Ensimmäisen kauden jälkeen olisi ilman muuta rikos jättää sarja kesken, varsinkin kun Iso Tarina alkaa olla vasta hahmottumassa. Jos tämän jakson jälkeen jäi kutkuttava olo jatkoa odotellessa, onneksi olkoon, taidat olla koukussa (mikäli se ei sitten ehtinyt jo tapahtua aiemmin :-)
R VVVV½
*boom*

*boomboomboomboom*

"B5:ssä ei ole jatkuvuutta."
"Ihan samanlaista kuin Trekkihän tää vaan on."
"Koska se juoni oikein alkaa?"

Tässä jaksossa virtuaali-JMS hiipii selän taakse ja lätkäyttää takaraivoon pari kertaa tennismailalla päähän. Se odotettu juoni on ollut liikkellä jo kauan, mutta sitä ei vain ole näytetty. Nyt sitten kannattaa avata silmät, ja tarkkailla. Nauhurin Rec-nappia pitää sitten muistaa painaa siinä alussa myöskin.

Mahtava jakso, taidetta suorastaan. Efektit nyt ovat ykköskausimaisen karuja, mutta muuten...

Älä missaa.

T VVVV
Jeps. Ykköskauden finaali. Jakso jonka jälkeen sarjaa ei voi jättää kesken. Eräässäkin kohtauksessa Requiem for the Linestä (kts. Sky) johdettu musiikinpätkä on kerrassaan valloittava, ja sopii hyvin kohtauksen yleiseen tunnelmaan. Tunnistatpahan sitten.

Janet Greek, tuo B5:n ohjaajajumalatar tekee taas taattua ja vakaata työtä. Jakso lähtee hitaasti liikkeelle, kasaten uusia juonielementtejä ja tarinankäänteitä, saavuttaen tason jolla Salaisten Kansioiden "cliffhangerit" jäävät vielä kalkkiviivoille, ja loppuen katsojan etsiessään leukaansa lattialta kerrassaan osuvaan loppukommenttiin. EPDN taattu. Mutta muista, että jatkoa tulee jo viikon päästä. Valitettavasti. Chrysaliksen jälkeen tekisi tauko ihan hyvää.

 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli