[Etusivu]
8 - Totuuskoe
(And the Sky Full of Stars)
< < <
> > >

Jaksolista

Sunnuntai 12.10.1997, klo 22.15
[Kuva]
Linjan taistelu (Battle of the Line)

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut Janet Greek
Tuotantonumero 106
Ensiesitys 16.3.1994 (US)

Komentaja Sinclair joutuu kuulusteluun Minbari-sodan viimeisistä hetkistä. Siitä 24 tunnista, joita hän ei muista, mutta jona aikana minbarit antautuivat...
Vierailijoina:
Christopher Neame, Judson Scott, Jim Youngs, Justin Williams
And the Sky Full of Stars

The innocent lie because they don't want to be blamed for something they didn't do, and the guilty lie because they don't have any other choice.
Arvostelu

   P5 Rating:   8.76 (sijoitus: 31/114)
   GEOS Rating: 8.24 (sijoitus: 57/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVVV½
C VVVV½
Vihdoinkin. And the Sky Full of Stars on meidän vanhojen fanien hartaasti odottama jakso, sillä se toivottavasti näyttää epäilijöille, että sarja todella paranee tuntuvasti heikon alun jälkeen. Tämä on ensimmäinen jakso, joka onnistuu räjäyttämään tajunnan, kun muutamat alkujaksojen aikana kertyneistä kysymyksistä alkavat saada vastauksia. Näyttely on kohdallaan ja unenomaiset CGI-osuudet ovat tunnelmallisempia kuin seitsemän aikaisempaa jaksoa yhteensä. Todella hienotunnelmainen ja audiovisuaalisesti näyttävä jakso. Erityismaininnan ansaitsee loistavasti kuvan kanssa yhteen pelaava musiikki - upea Requiem for the Line on varmasti yksi koko sarjan mieleenpainuvimmista teemoista. Hyvää äänentoistoa suositellaan :-)
R VVVV½
Jos saan hetkeksi antaa tunteilleni vallan, niin... Sky on paras, suurin ja kaunein jakso mitä pitkään aikaan tulee. Minä pidän Skysta, siksi tämä on vähän puolueellista.

Jakson alku ei kyllä iske, ei oikeastaan millään tavoin. Mutta mitä pidemmälle edetään, sitä syvemmälle mysteerin mereen joudutaan. Ja se loppukohtaus on kyllä sellainen, ettei paremmalla väliä. (No, noidenkin voittajia tulee myöhemmillä kausilla.) Jakso on osittain unenomainen, kaunis kuin pieni porsas. Jakso on intensiivinen, ja sisältää vain muutaman hengitystauon, ja katsojan täytyy vain istua tuolissaan. Hyötyy selvästi siitä, että Kakkosella ei ole mainostaukoja. (Kaikkihan ne, paitsi ehkä TKO)

Olen Cartin kanssa ykköskauden kärkikolmikosta ehdottoman samaa mieltä: Chrysalis, Sky, ja Babylon Squared, järjestys vähän vapaa. Minä en voi olla kuin pitämättä, enkä kovin onnistuneesti voi sitä arvioida.

Sinclairin sanoin: "We had to stop them, .. no matter what it cost. They came at us out of nowhere. We never had a chance. The sky was full of stars and every star an exploding ship -- one of ours."

T VVVVV
Sky on hyvä. Musiikki, kuvallinen ilmaisu, tarina, kaikki on kohdallaan. Ensimmäiset 15 min tarina on 'kiinnostava'. Loppupuolella henki salpautuu, kun tulee eräitäkin kohtauksia. Ohjaajana ensimmäistä kertaa jumalatar Janet Greek. (Vinkiksi: Jos jakson alussa lukee Directed by Janet Greek, niin *auvoa*)

Ensimmäistä kertaa nähdään siis efektejä vähän enemmänkin, ja ne ovat kerrassaan upeita. Niiden runollinen ilmaisu, yhdessä taustalla pauhaavan musiikin kanssa, on lumoavaa. Ja mitä musiikkiin tulee, tämä PITÄÄ katsoa kunnon äänentoistolla. Finnconissa oltaessa musiikin kuuleminen nosti karvat pystyyn. Eli jos mitenkään saat ääntä laadukkaampiin laitteisiin kuin ne television omat pihisijät. (Ei ole pakko olla edes stereona, kunhan ääni kuuluu. Tietysti, jos on surroundit, niin tee humanitäärinen teko ja kutsu naapuritkin katsomaan.)

Ettäkö minä puolueellinen? En toki, eihän tämä ole kuin ykköskauden huippua.

 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli