[Etusivu]
20 - Ajan vangit
(Babylon Squared)
< < <
> > >

Jaksolista

Sunnuntai 4.1.1998, klo 22.40
[Kuva]
Babylon 4

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut Jim Johnston
Tuotantonumero 118
Ensiesitys 10.8.1994 (US)

Parin tunnin matkan päässä Babylon 5:ltä sektori 14:ssa havaitaan salaperäistä takionisäteilyä. Delenn käy tapaamassa Harmaata neuvostoa.
Vierailijoina:
Kent Broadhurst, Tim Choate, Denise Gentile
Babylon Squared

Zathras not of this time. You take, Zathras die. You leave, Zathras die. Either way, it's bad for Zathras.
Arvostelu

   P5 Rating:   8.94 (sijoitus: 23/114)
   GEOS Rating: 8.71 (sijoitus: 28/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVVV½
C VVVV½
Iki-ihana Babylon Squared kuuluu kirkkaasti ensimmäisen kauden parhaimmistoon Skyn ja kauden finaalin ohella. Se on niitä jaksoja, joissa selviää vanha arvoitus, mutta tilalle tulee monta uutta, tuplasti kutkuttavampaa. Ja eräältä koekaniinilta saatu reaktio jaksoon olikin sitten kaikkein huimin WHAM tähän mennessä... Lopussa, kun itse jakson tarina saadaan loppuun, onkin sitten todella mukava "mitä helv?" -olo, joka on nykyään niin valitettavan harvinaista muissa televisiosarjoissa. Ja Babylon 5 on tässäkin suhteessa uskaliaan erilainen, jatkoselvittelyä saadaan paria irtovinkkiä lukuunottamatta odotella jälleen jonkin aikaa...
R VVVV½
Aijaijai. Ehdottomasti minun ykköskauden suosikkeja, Chrysaliksen ja Skyn jälkeen. Myöskin sarjan yksi suurimpia "TÄH?"-jaksoja. Tämä on melkein katselukertojeni listan yläpäässä. Kerrassaan nami kokonaisuus, täydellinen, ihmetystä herättävä, ja varmasti nostattaa kysymyksiä. Taatusti.

Jakson tunnelma on kyllä ihanasti ahdistava. Vain muutama muu jakso onnistuu samassa; alkuteksteistä eteenpäin on melkein pakko istua tuolissa kiinni ihan koko ajan, että varmasti huomaa kaiken. Sivujuoni antaa pientä lohduketta, ja kätevän ajan mennä jääkaapille. Tosin siinä tekee pahan virheen, sillä... no, eipäs kerrotakaan :)

Jätän kuitenkin enemmän kehun sikseen, ettei kukaan pääse ylihypettämisestä syyttämään. No, yksi vierastähti on sitten kerrassaan ehdoton. "Mun suasikki."

T VVVV½
Tämä jakso on varsin nautinnollinen. Sen lisäksi että efektipojat ovat onnistuneet ihan kohtalaisesti, ei juonikaan jätä ketään kylmäksi. Jakson alussa saattaa kuvitella saavansa vastauksiakin johonkin (hah ;), mutta lopussa on mielessä enintään: "Mitä vittua..." Vierailevista näyttelijöistä Tim Choate on kerrassaan loistava (you'll see), muut jäävät sisänsä taustalle. Taas kerran tuo maaginen jatkuvuus iskee. B-juoni on myös varsin kiva, valottaen minbarien kulttuuria mukavasti. Tarkkaavainen katsoja tunnistaa myös jatkumovirheitä.

Ainiin, kun B5:ssä ei ole warppimoottoreita eikä siirtimiä, pitkissä matkoissa KESTÄÄ, ja ihmiset ihan oikeasti tylsistyvät ;)

 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli