[Etusivu]
19 - Ääni syvyydestä, osa 2
(A Voice in the Wilderness, part 2)
< < <
> > >

Jaksolista

Sunnuntai 28.12.1997, klo 22.25
[Kuva]

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut Janet Greek
Tuotantonumero 121
Ensiesitys 3.8.1994 (US)

Kiista Epsilon 3:n kohtalosta jatkuu.
Vierailijoina:
Louis Turenne, Ron Canada, Curt Lowens, Denise Gentile, Aki Aleong
A Voice in the Wilderness, part 2

You. Help. Planet below. Do not land. Do not approach. Will explode. Destroy you all. Without the heart. Without another.
Arvostelu

   P5 Rating:   8.12 (sijoitus: 65/114)
   GEOS Rating: 7.96 (sijoitus: 74/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: VVV
C VVV½
A Voice in the Wilderness on ensimmäinen sarjan (vain!) kahdesta tuplajaksosta, ja aloittaa ensimmäisen kauden lopun kiihdyttämisen. Se on varsin toimiva, ja pitää kyllä tehokkaasti otteessaan loppuun asti. Mukana on riittävästi tapahtumia, ja myös tulevaisuutta ajatellen jaksolla yllättävän paljon merkitystä. Visuaalisestikin jakso on varsin näyttävä, Voice tuotettiin aivan kauden lopulla ja sisältääkin muutamia varsin kauniita efektipätkiä. Dialogista löytyy eräitä Tosiklassikon maineeseen nousseita kommentteja. Kokonaisuutena jaksopari on selkeästi ensimmäisen kauden parempaa päätä, mutta näitä useamman jakson muodostamia dramaattisia kokonaisuuksia ei oikein irrallisina tahtoisi katsella (mikä muodostaakin aivan oman ongelmansa kun joskus tulee kymmenenkin jakson kiinteitä putkia ;-)
R VV½
Hyvä jakso ensimmäisellä kertaa katsottaessa, ja jälkikäteenkin ihan nami. Yllätyksiä piisaa, ja eka jakso loppuu niin taidokkaasti cliffhangeriin, että. Muistan ihan tärisseeni ensimmäisellä kerralla kun katsoin. Ykköskauden parhaimmistoa, mutta kahtia jakaminen sattuu kyllä sieluun. Hyvä ratkaisu olisi nauhoittaa, ja sitten katsoa seuraavalla viikolla kunnolla putkeen =)

Varmasti iskee, ja jättää miettimään monia asioita. Ja tulevaisuuden varalta, tämäkin kannattaa nauhoittaa, sillä tässä on monta pikkupointtia, jotka huomaa vasta sitten piitkien aikojen jälkeen. Louis Turennen näyttelemä Draal on uskottava minbaarina, ja muutkaan vierailijatähdet eivät torpedoi jaksoa.

Nautinnollista katselua.

T VVV½
Voice on taas näitä hyviä jaksoja. Vaikkei kovinkaan *WHAM*, dramatiikka kuitenkin pelaa, ja juoni ei jää turhaan tökkimään. Londo pääsee tässä jaksossa taas demoamaan verbaalisia lahjojaan. Efektipuolella kannattaa pitää mielessa että Voice on niitä ykköskauden viimeisiä jaksoja, ja jotain edistystä on varmaan tapahtunut. Otapa vaikka se Midnight nauhalta ja vertaa. Jakso pelaa ihan tällaisenaan, ja se viikon tauko saattaa aiheuttaa heikoimmille jo ekat EPDN-syndrooman oireet. (EPDN, "Executive Producer Douglas Netter", ekat lopputekstit)
 
Linkkejä muualle

Juhan kuvaselain
Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli