[Etusivu]
112 - Kolmas ulottuvuus
(Thirdspace)
< < <
> > >

Jaksolista

Lauantai 25.3.2000, klo 23.30
[Kuva]

Kirjoittanut J. Michael Straczynski
Ohjannut Jesus Trevino
Tuotantonumero TNT MoW1
Ensiesitys 19.7.1998 (US)

Puolitoistatuntinen TV-elokuva. Hyperavaruudesta löytyy mystinen artifakti.
Vierailijoina:
Clyde Kusatsu, Shari Belafonte, William Sanderson, Kip King, Floyd Levine, Jeffrey Anderson-Gunter, Joshua Cox, Judson Mills
Thirdspace

In the midst of all of this, we made contact with Thirdspace, and we almost didn't survive it...
Arvostelu

   P5 Rating:   7.68 (sijoitus: 82/114)
   GEOS Rating: 7.98 (sijoitus: 71/115)
#babylon5.fi-neuvosto arvostelee: V½
C V
Yksinään toimivat elokuvat eivät todellakaan ole B5:n heiniä. Siinä missä In the Beginning vielä jotenkin toimi kauniin toteutuksensa puolesta, jää Thirdspace lähinnä suoraviivaiseksi, täysin aivottomaksi ja logiikattomaksi efektipallotteluksi. Kyllähän sen irvistellen katsoo, varsinkin paikoin ihan kauniina efektiräiskeenä, mutta mitään sisältöä tai järkeä on turha odottaa. Efektejä onkin jumalattomasti, musiikki taasen on Frankeksi harvinaisen kertakäyttötavaraa.

Hahmot eivät käyttäydy normaalisti tai edes järkevästi, ja "tarinassa" on varmasti enemmän logiikkareikiä kuin varsinaisessa viisivuotisessa B5-tarinassa yhteensä. Muutama pointti on periaatteessa oikein mukava, mutta jotkin kohtaukset ovat suorastaan säälittävän tökeröjä - jopa alunperin liian lyhyeksi jäänyttä käsikirjoitusta pidentämään venytettyjä. Ei tätä oikein B5:nä voi ottaa, eikä se edes sopisi mihinkään kohtaan B5-jatkumoa. Ei kannata antaa efekteihin hullaantuneiden jenkkien P5-ratingin hämätä, tämä on mielestäni Infectionin ja puolikkaan Grey 17:n kanssa huonointa B5:ttä mitä JMS on koskaan kirjoittanut, ja piireissä käytetyn lempinimensä Turdspace täysin ansainnut.

[Lisäys: Suomentaja ilmeisesti luulee avaruuden olevan kaksiulotteinen, kun kerran se kolmas on noinkin merkittävää. Tulee ihan mieleen eräs The Simpsons -jakso...]

R V½
Ensimmäisellä kerralla erittäin viihdyttävä kokemus, mutta tee itsellesi palvelus äläkä katso toistamiseen.
T V½
Tylsä juoni, tyylittömät efektit, turha toisto ja väkisin tehdyt kohtaukset tekevät leffasta täysin turhan. Paska mikä paska. TJ niin maan perkeleesti.
 
Linkkejä muualle

Juonisynopsi
Lainauksia
JMS puhuu
Leopoldin viikkoartikkeli