[Etusivu]

Babylon 5 - Crusaden jatko 
Johdanto

Crusaden tuotanto lopetettiin TNT:n toimesta 13 kuvatun jakson jälkeen. Ensimmäisen kauden loppupään kolmen jakson käsikirjoitukset olivat kuitenkin jo valmiina kuvausta varten, ja ne on julkaistu nyttemmin netissä osoitteessa http://www.bookface.com/. Sivulta löytyy myös kaksi Fiona Averyn kirjoittamaa kuvattua ja esitettyä jaksoa, The Well of Forever ja Patterns of the Soul. Käsikirjoitukset löytyvät hakusanalla "Crusade". Lukeminen vaatii ilmaisen rekisteröitymisen sekä Java-tuen selaimelta. Tällä sivulla on lyhyet synopsit niitä varten, jotka eivät jaksa tai halua koko käsikirjoituksia lukea.

14 - To the Ends of the Earth

On kulunut kaksi kuukautta uusien univormujen käyttöönotosta. Gideon päättää että vanhat mustat otetaan jälleen käyttöön, ja maahan lähetetään viesti jossa kerrotaan harmaiden tuhoutuneen kamalassa pesulaonnettomuudessa. Gideon lupaa pitää huolen, että onnettomuus myös tapahtuu.

Todisteita Cerberusin kohtalosta (The Path of Sorrows) janoava Gideon saa apocalypse boxiltaan vihjeen varjohybridialuksesta, jollainen Cerberusin tuhosi. Matheson tietää jo Gideonin tietolähteen, ja Galenilla on epäilyksensä. Gideon tahtoo lähteä aluksen metsästykseen, mutta Chambers vastustaa. Excaliburin saapuessa paikalle, jossa on tuhottu 700-800 henkilön alus ajojahtiin kuitenkin lähdetään.

Lyhyiden hyppyjen avulla Excalibur saa jäljitettyä ja otettua kiinni aluksen, ja hävittäjiä uhmaten aloittaa takaa-ajon. Jahti siirtyy asteroidivyöhykkeeseen, jossa Excalibur saa pahoin vaurioitettua alusta tuhoamalla pääaseella läheisen asteroidin. Alus lähettää omituisen signaalin ennen kuin tuhoaa itsensä.

Eilerson tunnistaa jäänteistä että kyseessä on varjojen rakentama alus. Ehkäpä ihmiset eivät ole ainoita jotka ovat metsästämässä muiden lajien teknologiaa. Gideon ja Matheson käyvät tutkimassa planeettaa, jolla epäilevät olleen suuren alustelakan. Galen vakuuttelee toiselle teknomaagille etteivät muut vielä tiedä heidän osuuttaan asiaan.

Value Judgments

Gideon neuvottelee erään siirtokunnan kuvernöörin kanssa pääsystä planeetalle kuvernöörin vaatiessa lahjuksia. IPX:n väki oli päästetty sopimuksen mukaan planeetalle vapaasti. Eilerson on tiiminsä kanssa tutkimassa planeetalla jotakin ovea, kun kaksi tutkijaa loukkaantuu oven päästämästä paineaallosta.

Chambers toteaa tutkijoiden kärsineen eräänlaisesta telepaattisesta hyökkäyksestä. Matheson tulkitsee että kyseessä ei ollut ihminen, vaan todennäköisesti automaattinen mekanismi. Samaan aikaan Gideon on pelaamassa pokeria, ja voittoisan pelin jälkeen kuvernööri vihjaa Gideonin voittaneen telepatian avulla. Kuvernööri kertoo paikassa asuvan vain telepaatin nimeltä Al, josta kaikki pysyvät erossa.

Joku tarkkailee planeetalla olevaa ryhmää kameran välityksellä. Dureena tutkii oven lukkoa ja toteaa sen olevan pelkkä ansa. Matheson saapuu pyynnöstä nopeasti planeetalle. Hänen tutkiessaan lukkoa mekanismi hyökkää, mutta ei saa aikaan vakavaa vauriota. Matheson arvioi kyseessä olevan ainakin P10:tä vastaava viritys, hänen itsensä ollessa vain P6. Gideon alkaa luonnollisesti pohtia heti Alin palkkaamista.

Al Bester istuu tuolillaan mukavan kotoisassa talossa tulisijan ääressä, muistellen tuomiotaan sotarikoksista, huomatessaan oikeiden äänien lähestyvän taloa. Ryhmän saapuessa ovelle Bester avaa oven, ja Matheson tajuaa kuka Al on kyseessä. Bester kutsuu tyynesti ryhmän teelle. Hetken jälkeen sisään uskaltaudutaan. Tuokion sananvaihdon Besterin rikoksista ja karkulaisuudesta jälkeen Bester suostuu auttamaan vastapalvelusta vastaan. Häntä jahdataan ja Bester haluaa Excaliburilta kyydin muualle ilman kysymyksiä.

Besterin vetäydyttyä takahuoneeseen muut pohtivat kuinka luotettavia syytteet ja historiankirjat ovat, syyllistyikö Bester oikeasti siihen mitä väitetään. Kuten Bester sanoi, sotien voittajat kirjoittavat historian, häviäjät ovat sotarikollisia. Besterin huomattua että hänen jäljilleen on jälleen päästy ja alusten lähestyvän planeettaa saapuu hän esittämään ultimatumin. Hän suostuu auttamaan Maassa olevien telepaattien vuoksi. Jos hän jää kiinni pitää hän huolen että myös Matheson yhdistetään hänen tekemiinsä rikoksiin.

Bester saa avattua oven nopeasti ja sujuvasti. Sisällä odottaa vain pieni vesiputous ja puhtaita vihreitä kiviä. Dureenan luonnonlääkesaarnan jälkeen niitä otetaan talteen analysoitavaksi. Eilersonin kaivaessa maasta huomaamaansa kääröä ovet alkavat sulkeutua, ja Eilerson selviää täpärästi viimeisenä ulos. Kun sukkula on palaamassa Excaliburiin vaaditaan heitä palaamaan planeetalle eikä viemään pois mitään arvokasta. Planeetalla joudutaan välittömästi tappeluun. Mathesonin ollessa vaarassa Bester pelastaa hänet telepatiahyökkäyksellä.

Eilerson tulkitsee kääröstä, että aineilla on jonkinlainen yleispätevä parantava ja elämää pidentävä vaikutus. Chambers saa tulkittua aineen tehokkaaksi kipulääkkeeksi. Ennen lähtöään Bester vaihtaa ajatuksia lojaliteeteista ja luottamuksesta Mathesonin kanssa. Mathesonin mielestä Psi Corps oli liian paranoidi, Excaliburilla hänen ei tarvitse todistella itseään jatkuvasti. Bester kertoo olevansa sisimmässään yhä Psi Cop, ja pelastaneensa Mathesonin koska tämä on telepaatti.

Kun Bester jätetään sukkulaan hyperavaruuteen vuorokauden ylläpidolla Gideon pohtii hetken aluksen ampumista, mutta Matheson vastustaa. Excaliburin poistuttua Psi Corpsin emäalus (The Corps is Mother, The Corps is Father) poimii sukkulan. Vastassa olevalle karkulais-Psi Copille Bester kertoo että heillä on yhä kalustoa jolla hyökätä takaisin, eikä Maan hallinto voi metsästää aluksia niin kauan kuin ei voi myöntää aikanaan rakentaneensa hyökkäysaluksia Psi Corpsille.

Besteriä jahdanneet alukset joutuvat raportoimaan epäonnistumisensa Marsiin. Pilotti valittelee jollekin henkilölle nimeltään Garibaldi että Bester pääsi taas karkuun.

22 - End of the Line (ensimmäisen kauden finaali)

Galenin avustuksella Gideon etsii vastaavia signaaleja kuin tuhoutunut alus lähetti. Samanlainen signaali jäljitetään syrjäiseen planeettajärjestelmään valovuosien päähän lähimmästä hyppyportista. Odottavasta miinakentästä todetaan, että Excaliburia osattiin odottaa, ja tietovuoto jäljitetään. Puhtaiden papereiden upseeri kertoo Gideonille kyseessä olevan jotain aivan liian suurta hänelle, ennen kuin räjäyttää itsensä.

Planeetan pinnalta laukaistaan aluksia, ja Excalibur valmistautuu vastaavasti puolustukseen. Yllättäen planeetan alukset tunnistetaan Starfuryiksi ja Thunderbolteiksi. Majuri Lee planeetalta ottaa yhteyttä Gideoniin vaatien tätä perääntymään. Gideon suostuu vastahakoisesti ja kysyy miksi täällä on tukikohta josta kukaan ei tiedä mitään. Lee kertoo Gideonille että kyseessä on yksi kuudesta tukikohdasta, joita ei virallisesti ole olemassakaan, ja jotka tutkivat Maan puolustukselle kriittistä aseteknologiaa.

Galenin ja tämän huomaamattoman aluksen avustuksella Gideon pääsee luikahtamaan tukikohtaan. Hän osuu valtavaan kammioon, jossa on koneita kokoamassa varjoaluksilta vaikuttavia laitteita. Gideon kohtaa ihmisiä, joiden ihoa peittää musta varjoalusmainen kerros, ja joutuu huomatuksi. Pian hän jää kiinni.

Sellissä Lee kertoo Gideonille että minbari/vorloniteknologia ei ollut ainoa tutkittu vaihtoehto. 10 vuotta aiemmin (Messages from Earth) kohdattua varjoteknologiaa on tutkittu, ja sen merkitys vain korostui drakhien hyökättyä Maahan. Suurin osa päättäjistäkään ei tiedä tästä projektista. Cerberus oli vahinko, erään aluksen ja sen pilotin seottua. Lee kertoo että he eivät ole ainoat varjoteknologiaa käyttävät...

Teknomaagien teknologia on varjoilta varastettua. Siksi nämä lähtivät varjojen lisäksi myös ihmisiä karkuun (The Geometry of Shadows), heillä oli teknologiaa jota haluttiin. Siksi teknomaagit pystyivät kulkemaan alueella jossa Cerberus tuhottiin. Galen auttaa Gideonin pakenemaan, ja myöntää että hänen tehtävänsä on ollut seurata varjojen jälkeensä jättämää teknologiaa, ja siksi hän oli koko ajan niin innokas seuraamaan Excaliburia ja käyttämään hyväkseen Gideonia.

Gideon käyttää Eilersonin kontakteja järjestäessään tapaamista Marsiin, tarkoituksenaan paljastaa koko projekti. Marsissa tarkka-ampuja tiirailee Gideonia tähtäimen läpi. Galen tarkkailee tilannetta sivummalta, ja huomatessaan ampujan yrittää varoittaa Gideonia. Ampuja laukaisee ja kuin iskun voimasta Gideon luhistuu...

TO BE CONTINUED

 
Tämä sivu

Johdanto
14 - To the Ends of the Earth
? - Value Judgments
22 - End of the Line

Katso myös

Crusade

Linkkejä muualle

Käsikirjoitukset